Föräldrar tíll elev i årskurs 1, Karolinaskolan:

”Det är helt underbart att höra sonen prata om sin skola. Det är första gången någonsin som vi hör honom säga att det är kul att gå i skolan. Ni är guld värda!!!!!!

”Jag har fått ett nytt liv”

Jerry, 19 år, elev på Karolinaskolan, säger så här i tidningen Metro:

”Jag fick reda på att skolan fanns genom min studievägledare och kände direkt att det var något för mig. Och jag ångrar mig inte alls. Skolan är väldigt bra, här finns alltid någon som stöttar en. Nu är det knappt någon som märker att jag har damp, det känns som om jag fått ett helt nytt liv.”

Matilda, student på Karolinaskolan:

”Jag har utvecklats väldigt mycket. Framför allt har jag lärt mig att uttrycka mig. Att införa rutiner för städning, tvättning, matlagning och diskning är en av de viktigaste sakerna vi lärt oss. Det finns inga rena koppar på morgonen om jag inte diskar på kvällen. Vet man att någon annan blir väldigt sur om jag inte gör mitt jobb så sköter man sig. Tider och rutiner är viktiga för ens egen skull. Jag är redo för ett eget boende efter utbildningen på Karolinaskolan.”

Dotter till en vårdtagare som bott på Fyrklövern, ett gruppboende för yngre med demens, säger så här om Fogdaröd:

”Det bästa med Fogdaröd är glädjen. Fyrklövern är ingen förvaringsplats utan ett riktigt hem där mamma är glad och trygg. Personalen är väldigt bra. De diskuterar hanteringen av olika situationer med oss på ett sätt som inte är kränkande. Mamma valde sitt boende innan hennes demens försvårades. Att hon fick behålla sin katt var en av de faktorer som påverkade hennes val.”